Malcesine

Malcesine látnivalók

Malcesine, a Garda-tó keleti partján fekvő bájos középkori város, gazdag történelmi és természeti látnivalókkal várja a látogatókat. A város varázslatos óvárosa, festői fekvése és a közeli Monte Baldo hegy különleges élményt kínál az idelátogatóknak.

Malcesine látnivalók, programok, kirándulások

Scaligeri vár (Castello Scaligero)

A Scaligeri vár Malcesine legismertebb nevezetessége. Ez a középkori erődítmény a 13. században épült, és gyönyörű kilátást nyújt a Garda-tóra és a környező hegyekre. A várban található egy múzeum is, amely a Garda-tó történelmét és természeti értékeit mutatja be. Ne hagyd ki a vár tetejéről nyíló panorámát, amely különösen naplementekor lenyűgöző.

Scaligeri vár Malcesine

Malcesine óvárosa

Malcesine óvárosa szűk, macskaköves utcáival és régi épületeivel igazi középkori hangulatot áraszt. Az óváros tele van hangulatos kávézókkal, éttermekkel és boltokkal, ahol kézműves termékeket, helyi borokat és olívaolajat vásárolhatsz. A tóparti sétányon sétálva élvezheted a kilátást és a nyugodt tavi atmoszférát.

Malcesine óvárosa

Palazzo dei Capitani

Ez a reneszánsz stílusú palota a Garda-tó partján található, és egykor a Velencei Köztársaság helyi kormányzójának rezidenciája volt. A Palazzo dei Capitani gyönyörű kertekkel és belső terekkel rendelkezik, amelyeket a látogatók megtekinthetnek. A palota teraszáról remek kilátás nyílik a tóra.

malcesine palazzo dei capitani

San Zeno-templom

A San Zeno egy középkori templom Malcesine óvárosában, amely a 12. századból származik. A templom egyszerű, román stílusú építészete és belső freskói lenyűgözőek. Egy rövid látogatás során betekintést nyerhetsz a középkori vallási életbe és a templom történetébe.

Museo del Castello Scaligero

A Scaligeri vár múzeumában, a Museo del Castello Scaligero-ban, különféle történelmi és természeti kiállításokat találhatsz. A kiállítások bemutatják a Garda-tó kialakulását, az itt élő állat- és növényvilágot, valamint a régió történelmét, különös tekintettel a középkorra. A múzeum családoknak és történelem iránt érdeklődőknek is kiváló program.

Monte Baldo felvonó (Funivia Malcesine – Monte Baldo)

Malcesine egyik legnépszerűbb programja a felvonós kirándulás a Monte Baldo hegyre. A felvonó Malcesineből indul, és egészen a hegy csúcsáig visz, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a Garda-tóra és a környező hegyvidékre. A hegy tetején számos túraútvonal várja a természet szerelmeseit, valamint télen síelni és snowboardozni is lehet itt.

Monte Baldo felvonó

Hajókirándulások a Garda-tavon

Malcesineből rendszeresen indulnak hajókirándulások a Garda-tó más városaiba, például Limone sul Gardába és Riva del Gardába. A hajóutak során megcsodálhatod a tó partvidékét, a meredek sziklákat és a festői városokat, miközben pihensz a fedélzeten. Egy másik érdekes kirándulási lehetőség a hajóút Sirmionéba, a tó déli részén található városba.

Garda-tó hajókirándulás

Túrázás a Monte Baldón

A Monte Baldo hegység különösen kedvelt túracélpont. A hegy tetejéről induló különböző nehézségű túraútvonalak lehetőséget adnak, hogy felfedezd a lenyűgöző alpesi tájat és a virágos réteket. A túraútvonalak közül a legnépszerűbbek a Sentiero del Ventrar és a Sentiero delle Creste, amelyek gyönyörű kilátást nyújtanak a Garda-tóra és a környező vidékekre.

Monte Baldo Garda-tó

Vízisportok és strandok

Malcesine kiváló hely a vízisportok kedvelőinek. A Garda-tó itt különösen alkalmas szörfözésre, kite-szörfözésre és vitorlázásra. Emellett több kellemes strand is található a város közelében, ahol a látogatók napozhatnak, úszkálhatnak, vagy bérelhetnek kajakot és SUP deszkát.

Garda-tó vizisportok

Kerékpározás a Garda-tó környékén

A Monte Baldo és a Garda-tó környéke kiváló lehetőségeket kínál a kerékpárosok számára is. A Strada Panoramica útvonal különösen népszerű a hegyi kerékpározás szerelmesei körében, hiszen lenyűgöző kilátást kínál a tóra és a környező hegyekre. Emellett bérelhetsz elektromos kerékpárt is, hogy könnyebben felfedezhesd a város környékét.

Garda-tó kerékpározás

Malcesine északi strandja (Spiaggia Val di Sogno)

Ez a homokos strand Malcesine északi részén található, és kiváló hely a pihenésre, napozásra és úszásra. A strandhoz közel esik a Val di Sogno-öböl, ahol a kristálytiszta víz és a nyugodt környezet ideális feltételeket kínál a snorkelinghez vagy kajakozáshoz.

Kirándulás a Varone-vízeséshez

A közeli Cascata del Varone egy látványos vízesés, amely rövid autóútra található Malcesinétől, Riva del Garda közelében. A vízesés egy barlangban található, és különleges természeti látványosságot kínál. A látogatók egy különleges járdán sétálhatnak a vízesés mentén, miközben élvezhetik a természet szépségét.

cascata del varone riva del garda

Malcesine ideális úti cél azoknak, akik szeretik a középkori városokat, a lenyűgöző természeti környezetet, valamint az aktív kikapcsolódást. A város különleges elhelyezkedése miatt kiváló bázis a Garda-tó és a Monte Baldo környékének felfedezésére, akár vízi sportok, akár túrázás vagy kulturális programok érdekelnek.

Malcesine éjszakai élete

A városban több hangulatos bár és étterem található, ahol egy kellemes vacsora vagy egy koktél mellett élvezheted az olasz tengerparti életérzést. A nyári hónapokban gyakran szerveznek szabadtéri koncerteket és fesztiválokat, amelyek igazi olasz hangulatot teremtenek a tóparton.

Malcesine utazás

Malcesine szállás

Fotók forrása: Depositphotos