Gardaland

Gardaland

A Gardaland az egyik legnagyobb vidámpark Európában, tematikus területei a kaland az álom és a fantázia különleges kombinációját kínálják. Az adrenalinfüggőket félelmetes hullámvasutak várják. Legnépszerűbb a Blue Tornado, amely 80 km/órás sebességgel száguld. De az Obliviont, és a Raptort is érdemes kipróbálni. A legkisebbek számára a Peppa Pig Land, és a Fantasy Kingdom ajánlható. Itt minden korosztály talál valami különleges élményt, hiszen a Park része a Gardaland Sea Life, amelynek fő látnivalója az átlátszó vízialagút, valamint a Legoland Water Park, amely Európa első LEGO témájú víziparkja.

Gardaland Park legjobb látnivalói

Castelnuovo egy festői település, amelynek egy része közvetlenül a Garda-tó délkeleti partján helyezkedik el. Különösen családosok körében népszerű a Gardaland Park miatt. Ez egy komplexum, amely magába fogalja a Gardaland Sea Life akváriumot, és az új Legoland Water Parkot is. A Gardaland Olaszország legnagyobb és leghíresebb vidámparkja. Különböző területekre van felosztva, a tematikáit filmek és történek ihlették, például a mexikói stílusú Rio Bravo, a Kung Fu Panda Academy, a Fantasy Kingdom, a Peppa Pig Land, vagy a Camelot. A közel negyven féle látnivaló mellett szállodákkal, éttermekkel és öt színházzal is rendelkezik. A közeli városokból (Lazise, Bardolino) felől könnyen megközelíthető, kb. 2 km távolságra található Peschiera del Garda vasútállomásától.

gardaland látnivalók

Gardaland Park túrák

A park különféle túrák széles választékát kínálja, amelyek három csoportba (Adventure, Adrenalyn, Fantasy) vannak sorolva.

Az adrenaliért rajongók számára a következő attrakciókat kötelező kipróbálni:

  • Obvilion
  • Space Vertigo
  • Shaman
  • Raptor
  • Blue Tornado
  • Magic House

Legjobb túrák a Colorado Boat, a Jungle Rapid és a Fuga Atlantide, amelyet a szülővel együtt lehet átélni. A legkisebbek számára a Peppa Pig Land, és a Fantasy Kingdom nyújt felejthetetlen kikapcsolódást. A park kabalája Prezzemolo. A Prezzemolo’s House a Fantasy Kingdom fő látnivalója, és ikonikus helyszíne is egyben. Megéri felmászni a hatalmas varázsfára már a panoráma miatt is. Kihagyhatatlan a Flying Island attrakció is, amely 50 m magasból fantasztikus kilátást nyújt a Garda-tóra.

Gardaland Raptor

Gardaland Sea Life

Gardaland Sea Life Aquarium Olaszország első tematikus és egybe interaktív akváriuma, 13 tematikus területtel rendelkezik. A területén 40 medence található, összesen háromezer m2 fedett, valamint ötszáz m2 nyitott medencével rendelkezik. Közel száz fajta élőlény ötezer példánya csodálható meg testközelből – legyen szó a Garda-tó élővilágáról, a távoli óceánokig. A nagy ablakoknak, az átlátszó kupoláknak, valamint az átlátszó vízialagútnak köszönhetően a cápák és ráják a látogatók feje felett úszkálnak. Fő látnivalók az akár 2 m hosszú Napóleon hal, a feketetüskés zátonycápa, a dajkacápa, vagy az óriás sügér. Az interaktív sziklamedencékben közelről láthatók a tengeri csillagok, és akár meg is lehet érinteni egy valódi cápatojást. A parkból gyalogosan és egy kisvonattal közelíthető meg.

Gardaland Sea Life

Legoland Water Park

A Legoland Water Park a Vidámparkon belül található. Az első LEGO témájú vízipark egész Európában, ahol LEGO téglák millióiból épült interaktív vízijátékokon, csúszdákon lehet játszani a különféle tematikus területeken. A kicsik megépíthetik saját attrakcióikat és azonnal ki is próbálhatják. Kihagyhatatlan látnivalója a Miniland, amely Olaszország ikonikus műemlékeit méretarányosan mutatja be. Összesen négymillió téglából épültek fel, látható például a 2m magas pisai ferdetorony, vagy a 4 m széles Colosseum. A tematikus területeken hajón, vagy gyalogosan lehet közlekedni. Fontos tudni, hogy csak kombinált jeggyel, a Legoland Water Parkba is érvényes jeggyel látogatható.

Gardaland Legoland Water Park

Megközelítés

Gardaland Park

Via Derna, 4

37014 Castelnuovo d/G, Verona

Nyitvatartás

A Gardaland Park, a Legoland Park és a Sea Life nyitvatartása szezonális, és különböző. Általában március elejétől szeptember végéig, és hónaptól függően különböző időpontig tart nyitva.

Főszezon

Gardaland Park: 10:00-23:00 óra között

Sea Life: 10:00-18:00 óra között

Legoland Water Park: 10:00-19:00 óra között tart nyitva.

Látogatás előtt érdemes a park hivatalos oldalán a https://www.gardaland.it/en/useful-information/plan-your-visit/opening-times/ alatt tájékozódni.

Jegyár (online)

90 cm testmagasság alatt a Gardaland Park ingyenesen látogatható.

Egy napos Parkjegy ár: 50 €

Egy napos Parkjegy + egy napos Aquarium jegy ár: 56 €

Egy napos Aquarium jegy ár felnőtteknek: 16 €

Egy napos Aquarium jegy ár gyerekeknek: 10,50 €

Az elérhető kedvezményekről, jegyárakról a park oldalán a https://www.gardaland.it/en/tickets-season-passes/tickets/gardaland-sea-life-aquarium/ lehet tájékozódni.

Tippek

Peschiera del Garda vasútállomásról félóránként ingyenes shuttle busz közlekedik – az első busz nyitás előtt 30 perccel, az utolsó a zárást követő 30 percben indul, a menetidő kb. 5 perc –.

Bármely jegy felár ellenében utólag is kiegészíthető a Legoland Water Parkba szóló jeggyel. A belépőjeggyel korlátlan számban lehet az összes látnivalót felkeresni. Esteleges időjárási, vagy egyéb körülmények (például eső vagy áramszünet) esetén a jegyárat nem váltják vissza.

Látnivalók a közelben

Castelnouvo Peschiera és Lazise települések között található, és az utóbbi ismert a Canevaworld Aquapark és a Movieland miatt. A Canevaworld Aquapark egy karibi stílusú létesítmény, amely pezsgőfürdőkkel, különféle hullámmedencékkel és csúszdákkal van felszerelve. Része a nyári szezonban üzemelő fergeteges Éjszakai Fesztivál diszkó. A Movieland a Canevaworld része, egy hollywoodi tematikájú vidámpark, és garantált szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Fotók forrása: Wikipedia, Italia.it, Gardaland.it

További utazási ötletek

Paphos nyaralás