Milánó közlekedése

Milánó közlekedés

Milánónak kitűnő tömegközlekedése van. Busszal, villamossal és metróval szinte bárhova eljuthatunk gyorsan és zökkenőmentesen, viszonylag elfogadható áron. Egy vonaljegy 4 EUR, ami 75 percig illetve egy átszállásra vehető igénybe. Ha valaki 10 db-os gyűjtőjegyet szeretne, akkor 9,2 EUR kell fizetnie, az egynapos jegy 3 EUR, a kétnapos pedig 5,5 EUR, ami a taxi árakhoz képest elég kedvező.

A drágasága mellett a másik hátránya, hogy nehezen lehet szabad taxit találni, mivel a sofőrök nem nagyon ingáznak a városban. Ha Milánóból szeretnénk eljutni a környező falvakba vagy városokba, akkor érdemes igénybe venni az olasz vasúti szolgáltatást. Igényes és kitűnő állapotú vonatok állnak az utazni vágyók rendelkezésére. Ha azonban távolabbra tervezi valaki a kirándulását, vagy szeretne eljutni más európai nagyvárosba, akkor a megfelelő megoldást a Malpensai nemzetközi repülőtér szolgáltatja.

A Malpensai nemzetközi repülőtér (olaszul Aeroporto di Milano-Malpensa) egy légi kikötő Milánó városa mellett, az olaszországi Varese tartományban. A Malpensa Milánót és környékét kiszolgáló 3 nemzetközi repülőtér egyik fontos képviselője. A repülőtérről Milánó belvárosát a Milanó-Varese autópályán keresztül és a Malpensa Express nevű vonattal tudja az utazó közönség elérni. A repülőtérnek két terminálja van. Az első terminál, a T1, a kereskedelmi járatok indulását biztosítja, a második terminálon, a T2-n, a charter és fapados járatok indulnak. A légi kikötőben felszereltek nemrég egy új teherterminált, a CargoCity-t, amelyen évente 410 000 tonna áru tud keresztül haladni. A Malpensa az olasz nemzeti légitársaság, az Alitalia két bázisrepülőterének egyike.

 

Ez is érdekelhet